|
KORTE OMSCHRIJVING
|
|
COMPETENTIEGERICHTE LEERDOELEN
Dit opleidingsonderdeel draagt in het bijzonder bij tot het realiseren
van volgende opleidingsdoelen (eindtermen)
|
Algemene competenties
|
|
Algemene beroepsgerichte competenties
|
|
Beroepsspecifieke competenties
|
- SO320 Bezit kennis, inzichten, vaardigheden en attitudes in de vakdomeinen die in de opleiding aan bod komen.
|
SPECIFIEKE DOELSTELLINGEN
|
De student kan deze onderwerpen en inhouden begrijpen en reproduceren
|
|
VEREISTE BEGINCOMPETENTIES
|
Opleidingsonderdelen waarvoor voorafgaand credits dienen behaald te zijn
|
geen
|
Opleidingsonderdelen die vooraf dienen gevolgd te zijn
|
wetenschappelijke ondersteuning eerste jaar
|
Andere begincompetenties
|
geen
|
LEERINHOUDEN
|
module 3: detergenten:
-
vuil
-
emulgerend vermogen
-
schuim
-
oplossend vermogen
-
micellen
-
samenstelling van een detergent
-
optische witmakers,
module 4:
-
Levensmiddelenleer:
-
Productie
-
Bederf en kwaliteitsachteruitgang
-
conserveermethoden
-
additieven en contaminanten
-
Bederf en kwaliteitsachteruitgang bij bepaalde levensmiddelen
-
Receptenleer
-
Processen
-
eigenschappen van voedingsstoffen
-
eiwitten
-
vetten
-
sacchariden
-
emulsies
-
Maillardreactie
-
Processen bij deeg
-
Processen bij groenten en fruit
-
Processen bij vlees
-
Technieken
|
STUDIEMATERIAAL
|
eigen cursus
Niet verplichte literatuur:
Levensmiddelenleer: C.M.E. Catsberg, G.J.M. Kempen -Van Dommelen uitgeverij HB
ISBN 90 5574 2406
receptenleer: Bereidingstechnieken en processen J.G. Van Eden, A.S. Visser, T.F. Visser, A. van de Zedde
ISBN 90 5574 1485
|
WERKVORMEN
|
Soort werkvorm
|
uren
|
|
%
|
hoor- en werkcolleges:
|
50
|
lesuren
|
64,10
|
practicum en oefeningen:
|
|
lesuren
|
00,00
|
vormen van groepsleren:
|
|
lesuren
|
00,00
|
studietijd buiten contacturen:
|
25
|
klokuren
|
32,05
|
Verdere toelichting:
|
EVALUATIE
|
|
Eerste examenperiode
|
detergenten examen wordt afgelegd na module 3 1u schriftelijk
voeding examen wordt afgelegd na module 4: 2u schriftelijk
elk onderdeel staat op 50 % van de punten.
|
tijd voor examinering
|
|
Tweede examenperiode
|
Let op de volledige leerstof moet hernomen worden
module 3: 1u
module 4: 2u
|